Страст што сеуште гори

Пред 115 г. со рачна јагленова печка започнала успешната приказна за денешната Hoffmann Dental Manufaktur компанија специјализирана за висококвалитетни стоматолошки цементи на база на цинк фосфат. Порано морале работниците рачно да ја ложат печката неколку дена се додека не се достигне температура од 1400 степени целзиусови.

Денеска, покрај тоа што капсулите се полнат сеуште рачно, печењето се врши во компиутерско контролирана печка која сама ја регулира температура потребна за цементот да се встврдне.

Послем печењето следи мелење на цементот во три фази за да се добие оптимална големина на зрнцата. На крајот се добива фино сомелен цемент со максимална дебелина од 25 μm .

 

Меѓувремени актери

Продукцијата го должи својот успех на комбинацијата: долкогодишно стекнато искуство со врвна и модерна технологија. Ултра-модерни машини се користат за производство на продуктите во специално и традиционално дизајнирани простории.

Сите производни и продажни активитети се во рацете на врвни стручнаци. Високата вертиканла интеграционална структура овозможува независност и знаење.

 

Од Берлин до целиот свет

Компанијата заедно со градот Берлин доживеале добри и лоши времиња но отсекогаш останале верни еден со друг.
Во записите на компанијата е запишано дека за време на двете светски војни се произведувало цемент во многу тешки условии. За време на трговската блокада некои стоматолози пативале со велосипед стотици километри за да извшат размена на леб и путер со стоматолошки цемент.

Денеска Hoffmann Dental Manufakturпоседува 3000 м2 производен погон, канцеларии, лабораторија, и центар за конференции директно до Teltowkanalво срцето на метрополата. Во близина е афтопатот и аеродромот и само 15 минути до Бранденбургшката порта.
Климатизиран магацински простор ги складира производите за дистрибутери од 52 земји низ целиот свет.